Правила приготування бананового чізкейку з шоколадною глазур'ю
Вишукані ласощі поєднують ніжний смак фрукту та насиченість какао. Десерт підійде тим, хто шукає незвичайну страву до святкового столу чи хоче порадувати близьких.
Додавання віскі в тісто для чізкейку
Алкоголь надає десерту запаху меду, спецій, кориці та польових квітів. Страва насичена солодким смаком іриски та груші, а також ароматами бадяну. Додавання віскі надає чізкейку ванільного акценту. Напій підходить для різноманітності ласощів, а доступна ціна на Джек Деніелс медовий 0.7 л робить його чудовим вибором для тих, хто шукає якісний алкоголь. Можна не тільки використовувати його для тіста, але й доповнювати шоколадну глазур. Після додавання віскі ретельно розмішайте суміш, щоби алкоголь рівномірно розподілився. У процесі випікання спирт випаровується, залишаючи тонкий аромат та м'які фруктово-пряні нотки. Вони надають чізкейку незвичайного смаку.
Правильне приготування основи десерту
Почніть із основи: подрібніть 200 г печива до стану крихти. До нього можна додати горіхи:
1. фундук;
2. мигдаль;
3. арахіс;
4. пекан;
5. кеш'ю;
6. фісташки;
7грецькі.
Їх необхідно підсмажити, щоб краще розкрився смак. Додайте 150 г розтопленого вершкового масла|мастила|, ретельно перемішайте основу і розподіліть по дну форми. Випікайте в духовці при 160 °C протягом 15-20 хвилин. Після цього вийміть і дайте охолонути. Для створення чізкейка розімніть 2 стиглих банана до однорідної маси, а 200 г вершкового сиру збийте злегка до м'якості. Додайте до компонентів 100 г цукру, 1 яйце, 150 г борошна, 50 мл віскі та 1 ч.л. ванільного екстракту. Використовуйте корицю та мускатний горіх для підкреслення смаку бананів. Після приготування вилийте тісто на основу печива. Для випікання чізкейку вона має бути прогріта до 100℃. Помістіть форму з тестом, обгорнуту фольгою, в глибоке деко з водою, щоб страва рівномірно готувалося. Коли у чізкейку зверху з'явиться золотиста скоринка, вийміть із духовки і дайте повністю охолонути десерту. Так покриття не розтікатиметься по випічці.
Приготування глазурі
Розтопіть 1 плитку якісного чорного шоколаду на водяній бані. Слідкуйте, щоб він не перегрівся, інакше втратить блиск та текстуру. Коли десерт розтане, додайте 100 мл вершків. Так глазур стане гладкою та ніжною. За бажання можете доповнити її 30 мл віскі для посилення смаку шоколаду. Акуратно покрийте чізкейк глазур'ю, рівномірно розподіливши поверхню випічки. Залишіть блюдо в холодильнику для стабілізації. За цей час покриття застигне, а десерт набуде завершеного вигляду. Подавайте зі збитими вершками чи кулькою ванільного морозива. Банановий чізкейк із шоколадною глазур'ю стане чудовим доповненням до вечері у сімейному колі. Використовуйте віскі, доступні для замовлення в маркеті алкогольних штук, щоб поліпшити смак страви. Експериментуйте із додатковими компонентами випічки, дивуйте близьких кулінарними шедеврами.