4 смачні страви з насінням
Недарма насіння соняха називають чорним золотом України. Цей продукт доступний, звичний для нас і корисний.
Звісно, можна просто лузати насіння без усіляких викрутасів. Наприклад, перед телевізором або на роботі, щоб трохи втамувати голод. До речі, цей процес — ще й класний антистресовий метод: так ви розслабляєтеся й даєте мозку перепочити.
Проте ми пропонуємо урізноманітнити й збагатити раціон нескладними й цікавими стравами з насінням. Для них рекомендуємо обирати продукт від великих виробників, як-от бренд «Сан Саныч», що має свої потужності й відповідає за якість. До того ж, зернятка лінійки Premium більші за розміром, ніж звичайні. А ще вони солодші на смак, бо належать до кондитерського сорту й обсмажуються за особливою технологією, тому дуже ароматні.
1. Помаранчевий суп з насінням
Рецепт узятий з єврейської кухні. Такий суп смачний, добре зігріває й підносить настрій холодними зимовими днями.
Інгредієнти:
- 300 г гарбуза,
- 2,2 л води,
- по півтори морквини та батату,
- цибулина,
- цибуля-порей,
- свіжий корінь імбиру,
- очищена жменька насіння соняшника,
- оливкова олія,
- трохи шніт-цибулі,
- сіль і перець.
2. Салат зі шпинатом і ріпою
Сподобається адептам здорового харчування. Добре поєднується з запеченою курячою грудкою.
Інгредієнти:
- по 1 ст. л. гірчиці й оливкової олії для заправки,
- 2 ст. л. очищеного насіння соняшника,
- 4 шт. кураги,
- морква,
- селера,
- ріпа,
- шпинат.
Спосіб приготування: коренеплоди наріжте середніми скибочками й запечіть до золотистої скоринки. Порубайте курагу. Разом зі шпинатом додайте до овочів, полийте гірчицею, змішаною з олією, посипте зверху насінням.
Порада: беріть запашне насіння «Сан Саныч», аромат якого нагадає про весняні веселі пікніки на природі.
Спосіб приготування: порізані овочі паримо у каструлі 5 хвилин, додаємо імбир, воду та спеції й варимо 40 хвилин. Перекладаємо інгредієнти в комбайн, пюруємо й варимо ще кілька хвилин. Подаємо з дрібно порізаною шніт-цибулею та насінням.
3. Горіхові мафіни з висівками
Рецепт десерту взятий з німецького блогу. Просто, смачно й корисно.
Інгредієнти:
- по 125 г цільнозернового борошна та вівсяних висівок,
- 50 г цукру,
- 60 г молотого фундука,
- 2 ч. л. розпушувача,
- по 0,5 ч. л. води та кориці,
- яйце,
- ваніль,
- 230 г кефіру,
- 50 мл олії,
- будь-яке очищене насіння для посипання.
Спосіб приготування: нагріти духовку до 180 градусів. Змішати усі сухі складники. Окремо вінчиком перемішати яйце, кефір та олію, влити у підготовлене борошно й усе змішати. За бажанням можна додати порізані сухофрукти. Розкласти тісто по формочках для мафінів, посипати насінням. Випікати 20–25 хвилин. Охолодити на решітці.
Порада: доки готується така смакота, зайняти чимось дитину допоможе акція від «Сан Саныча». Придбайте упаковки з наліпками Joykis Grand Tour, де містяться картки з QR-кодом. Скануйте його й переходьте у мобільний ігровий застосунок. Екогра навчить малечу сортувати сміття, подарує нових друзів-супергероїв, зацікавить збиранням і модернізацією болідів та захопить швидкісними перегонами. Насіння «Сан Саныч» — для родини, екогра — для дитини
4. Батончик з сухофруктів
Щоб приготувати корисний перекус, який можна взяти на роботу чи дати з собою дитині в школу, знадобляться сухофрукти, які ви любите. Найдоступніший варіант — батончик з чорносливу, фініків, кураги та родзинок. Замість фініків основа може бути з інжиру, це особливо корисно для тих, хто страждає на закрепи.
Інгредієнти:
- сухофрукти,
- суміш горіхів: грецькі, мигдаль, фундук,
- лимон,
- очищене насіння.
Спосіб приготування: перемеліть фініки в блендері, щоб утворилася тягуча маса, порубайте горіхи. Знов у блендері перекрутіть курагу, родзинки, чорнослив і порізаний кружальцями лимон. З’єднайте усі інгредієнти й замісіть тісто. Розкачайте його між 2 шарами пергаменту у прямокутник завтовшки 6 мм, поріжте. Підсушіть у духовці за температури 70 градусів протягом 5 годин. Зручніше, звісно, використати електричну сушарку для фруктів.
Порада: щоб бути впевненим в якості інгредієнтів, купуйте фермерське ароматне насіння «Сан Саныч», вирощене на українських полях. Виробник вже на етапі приймання суворо відбирає сировину й відповідає за свіжість і стабільну якість продукту.