Новости компаний
17:30, 28 января

4 смачні страви з насінням

Новости компаний
4 смачні страви з насінням, фото-1

Недарма насіння соняха називають чорним золотом України. Цей продукт доступний, звичний для нас і корисний.

Звісно, можна просто лузати насіння без усіляких викрутасів. Наприклад, перед телевізором або на роботі, щоб трохи втамувати голод. До речі, цей процес — ще й класний антистресовий метод: так ви розслабляєтеся й даєте мозку перепочити.

Проте ми пропонуємо урізноманітнити й збагатити раціон нескладними й цікавими стравами з насінням. Для них рекомендуємо обирати продукт від великих виробників, як-от бренд «Сан Саныч», що має свої потужності й відповідає за якість. До того ж, зернятка лінійки Premium більші за розміром, ніж звичайні. А ще вони солодші на смак, бо належать до кондитерського сорту й обсмажуються за особливою технологією, тому дуже ароматні.

1. Помаранчевий суп з насінням

Рецепт узятий з єврейської кухні. Такий суп смачний, добре зігріває й підносить настрій холодними зимовими днями.

Інгредієнти:

  • 300 г гарбуза,
  • 2,2 л води,
  • по півтори морквини та батату,
  • цибулина,
  • цибуля-порей,
  • свіжий корінь імбиру,
  • очищена жменька насіння соняшника,
  • оливкова олія,
  • трохи шніт-цибулі,
  • сіль і перець.
4 смачні страви з насінням, фото-2

2. Салат зі шпинатом і ріпою

Сподобається адептам здорового харчування. Добре поєднується з запеченою курячою грудкою.

Інгредієнти:

  • по 1 ст. л. гірчиці й оливкової олії для заправки,
  • 2 ст. л. очищеного насіння соняшника,
  • 4 шт. кураги,
  • морква,
  • селера,
  • ріпа,
  • шпинат.

Спосіб приготування: коренеплоди наріжте середніми скибочками й запечіть до золотистої скоринки. Порубайте курагу. Разом зі шпинатом додайте до овочів, полийте гірчицею, змішаною з олією, посипте зверху насінням.

 Порада: беріть запашне насіння «Сан Саныч», аромат якого нагадає про весняні веселі пікніки на природі.

Спосіб приготування: порізані овочі паримо у каструлі 5 хвилин, додаємо імбир, воду та спеції й варимо 40 хвилин. Перекладаємо інгредієнти в комбайн, пюруємо й варимо ще кілька хвилин. Подаємо з дрібно порізаною шніт-цибулею та насінням.

4 смачні страви з насінням, фото-3

3. Горіхові мафіни з висівками

Рецепт десерту взятий з німецького блогу. Просто, смачно й корисно.

Інгредієнти:

  • по 125 г цільнозернового борошна та вівсяних висівок,
  • 50 г цукру,
  • 60 г молотого фундука,
  • 2 ч. л. розпушувача,
  • по 0,5 ч. л. води та кориці,
  • яйце,
  • ваніль,
  • 230 г кефіру,
  • 50 мл олії,
  • будь-яке очищене насіння для посипання.

Спосіб приготування: нагріти духовку до 180 градусів. Змішати усі сухі складники. Окремо вінчиком перемішати яйце, кефір та олію, влити у підготовлене борошно й усе змішати. За бажанням можна додати порізані сухофрукти. Розкласти тісто по формочках для мафінів, посипати насінням. Випікати 20–25 хвилин. Охолодити на решітці.

Порада: доки готується така смакота, зайняти чимось дитину допоможе акція від «Сан Саныча». Придбайте упаковки з наліпками Joykis Grand Tour, де містяться картки з QR-кодом. Скануйте його й переходьте у мобільний ігровий застосунок. Екогра навчить малечу сортувати сміття, подарує нових друзів-супергероїв, зацікавить збиранням і модернізацією болідів та захопить швидкісними перегонами. Насіння «Сан Саныч» — для родини, екогра — для дитини

4 смачні страви з насінням, фото-4

 4. Батончик з сухофруктів

Щоб приготувати корисний перекус, який можна взяти на роботу чи дати з собою дитині в школу, знадобляться сухофрукти, які ви любите. Найдоступніший варіант — батончик з чорносливу, фініків, кураги та родзинок. Замість фініків основа може бути з інжиру, це особливо корисно для тих, хто страждає на закрепи.

Інгредієнти:

  • сухофрукти,
  • суміш горіхів: грецькі, мигдаль, фундук,
  • лимон,
  • очищене  насіння.
4 смачні страви з насінням, фото-5

Спосіб приготування: перемеліть фініки в блендері, щоб утворилася тягуча маса, порубайте горіхи. Знов у блендері перекрутіть курагу, родзинки, чорнослив і порізаний кружальцями лимон. З’єднайте усі інгредієнти й замісіть тісто. Розкачайте його між 2 шарами пергаменту у прямокутник завтовшки 6 мм, поріжте. Підсушіть у духовці за температури 70 градусів протягом 5 годин. Зручніше, звісно, використати електричну сушарку для фруктів.

Порада: щоб бути впевненим в якості інгредієнтів, купуйте фермерське ароматне насіння «Сан Саныч», вирощене на українських полях. Виробник вже на етапі приймання суворо відбирає сировину й відповідає за свіжість і стабільну якість продукту. 

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции
0,0
Оцените первым
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Комментарии

Объявления
live comments feed...